Een half jaar geleden koos voormalige Weight Watchers voor een nieuwe naam, WW, en koers. Het resultaat waar het bedrijf op hoopte, bleef uit.

In het vierde kwartaal van 2018 viel de winst fors tegen en volgens het dieetbedrijf is de start van 2019 ook niet goed. Traditiegetrouw nemen veel mensen tijdens de winterperiode een abonnement, maar de afgelopen 6 maanden raakte WW juist 600.000 leden kwijt. Met als gevolg dat de beurswaarde woensdag met 35% zakte. In minder dan een jaar tijd verloor het aandeel 80% van zijn waarde. Met een aandeel van 8% zal aandeelhouder Oprah Winfrey ook niet blij zijn met dit nieuws.

Volgens CNN wordt WW 'verpletterd' door het ketogene dieet. In een telefoongesprek met analisten schrijft CEO Mindy Grossman het probleem toe aan het populaire low carb-dieet. "We hebben een keto-surge”, zegt Grossman. “Het is een meme”. Het dieetbedrijf maakte dit met onder andere paleo eerder mee, volgens Grossman, dus komen ze er wel weer bovenop. "WW is een programma dat werkt."

Extra marketing- en reclamecampagnes met naast Oprah Winfrey ook zanger Robbie Williams moeten het bedrijf weer uit het slop trekken, schrijft De Standaard.
CNN - Weight Watchers is getting crushed by keto
  • Deel
Druk af