De aandelenkoers van het beursgenoteerde Weight Watchers steeg vrijdag 18%. Het is niet voor het eerste dat de koers sterk schommelt. In oktober vorig jaar maakte televisie-ster Oprah Winfrey bekend een 10% aandeel in het bedrijf genomen te hebben en voortaan als 'gezicht' op te treden. Dat joeg de koers fors omhoog, al raakte het aandeel daarna veel van die winst weer kwijt.

De nieuwste stijging resulteert uit de bekendmaking van de onderzoeksresultaten naar de effectiviteit van het Weight Watchers Diabetes Prevention Program. Dat zou daadwerkelijk helpen diabetes te voorkomen.
Uit het onderzoek door de Indiana University School of Medicine blijkt dat de lijners die zich aan het Weight Watchers programma hielden gemiddeld na 6 maanden 5,5% afgevallen waren en dat gewicht na 12 maanden nog kwijt waren, terwijl de controlegroep maar 0,8% afviel en dat gewichtsverlies na 12 maanden niet vast bleek te kunnen houden. Toen Oprah vorige maand twitte dat zij met het programma bijna 12 kilo was kwijtgeraakt, steeg de koers van het aandeel ook al bijna 20%.

Wat de beleggers mogelijk over het hoofd gezien hebben, is dat het onderzoek uitgevoerd werd met sponsoring en in opdracht van Weight Watchers. "Wij hebben vastgesteld dat als een levensmiddelenproducent onderzoek betaalt, de kans dat de uitkomst van dat onderzoek gunstig uitpakt voor dat bedrijf 4 tot 8 keer zo groot is als bij onafhankelijk gefund onderzoek", zegt David Ludwig, verbonden aan de Harvard Medical School en tevens directeur van het New Balance Foundation Obesity Prevention Center.
NYPost - Weight Watchers stock surges thanks to study funded by company
Reageer
  • Deel
Druk af