Een onderdeel van nutridynamics vormt ook de wisselwerking tussen voedingsbestanddelen. Kennis daarover zou kunnen leiden tot producten die minder snel dik maken. Een maaltijd met veel zetmeel zorgt voor een toename van de suiker- en insulinespiegel. Een sterke stijging van de insulinespiegel bezorgt iemand na de maaltijd al weer snel een hongergevoel. Een beetje wijnazijn kan de insulinespiegel in toom houden waardoor mensen na de maaltijd minder snel weer gaan eten. Een Amerikaans onderzoek heeft dat uitgewezen.
De Vos heeft met collega’s van het WCFS het concept van nutridynamics inmiddels gelanceerd in het tijdschrift Current opinion in biotechnology. Binnen het nieuwe WCFS zou hij meer aandacht willen besteden aan het concept. Binnenkort beslist het kabinet over de financiering van het Wageningse instituut.
bron: Foodholland
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gelukkig een argument vóór de positieve kanten van biotechnologie, die niet zomaar mogen worden weggespoeld met de negatieve waar The Future of Food meer dan terecht op wijst!
Iets vanuit een andere hoek bekijken kan verfrissend werken. Ben ervan overtuigd dat dit een win-win situatie kan opleveren. Nu maar hopen dat ze wakker zijn als er beslist gaat worden over dit initiatief.