Professor Arjen Hoekstra is gisteravond onverwacht overleden. Hij werd onwel, fietsend op de weg terug van werk naar huis. Hoekstra is 52 jaar geworden.

Dat schrijft UToday, het huisblad van de TU Twente. Hoekstra's werk geniet wereldfaam door de ontwikkeling van het - niet altijd duidelijk begrepen - begrip waterfootprint. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten watervoetafdruk: regenwater (water met een 'groene' afdruk), grond- en oppervlaktewater (water met een blauwe afdruk) en vervuild water (water met 'grijze' afdruk, de hoeveelheid water die nodig is om vervuild water te verdunnen tot de toegelaten norm).

De Twentse krant Tubantia schrijft vandaag: In het voorjaar sleepte Hoekstra een beurs van 2,5 miljoen euro aan Europees onderzoeksgeld in de wacht. Daarmee wilde de UT-hoogleraar Arjen Hoekstra een wereldwijd onderzoek doen naar het land- en watergebruik dat nodig is voor de voedsel- en energievoorziening. „Niemand is echt duurzaam, ook ik niet”, vertelde hij in een groot interview in deze krant destijds. Als voorvechter van het klimaat liep de hoogleraar afgelopen september mee tijdens de wereldwijde klimaatstaking in Den Haag.

De TU Twente schreef een In Memoriam.

De redactie van Foodlog bewaart warme gedachten aan het altijd prettige contact met Hoekstra.

Tubantia - UT-hoogleraar Arjen Hoekstra (52) onverwacht overleden
Reageer
  • Deel
Druk af