De vrouw zal in de meeste gevallen het kerstdiner bereiden, zo blijkt uit het onderzoek ‘Hoe eet Nederland met Kerst’ van TNS NIPO in opdracht van Albert Heijn. Verder blijkt dat de oer-Hollandse gezelligheid belangrijker is dan het eten. De vrouw staat echt aan het roer het komend kerstfeest. Zij kiest het kerstmenu, koopt de kerstboodschappen en maakt hier vervolgens een kerstdiner van. Het meest geliefde eten is nog het altijd het driegangendiner, gevolgd door gourmet, steengrill en de kaas- en vleesfondue. Ruim 85% schenkt wijn tijdens de Kerstdagen. Supermarkten kunnen op 23 december topdrukte verwachten want dan zullen klanten gemiddeld zo’n €85 besteden aan boodschappen.
Biologische producten
De dames laten zich in de keuken inspireren door topkoks Herman den Blijker en de Engelsman Jamie Oliver.
bron: VMT, Anne Uuldersma stuurde ons deze link naar Vroege Vogels
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ailko,stampot spruitjes heb ik ook ontdekt.Nouja ontdekt.Doorgekregen van mijn jongste dochter.Wij tweeen waren de spruitjes eetsters in ons gezin.
Vlavlip?Hum.Als je hetzelf maakt misschien?.Zie gelijk dat velletje bovenaan in de flessenvla.En dan soms nog [herinnering]van die stukjes papier van achtergebleven briefjes of onduidelijke stukjes erin.Weet je dat nog.
@Anne, dat is ook waar het om gaat.Samen eten en drinken.Dat kan net zo goed met een mooie stamppot van spruitjes en vlavlip na.
Dat zal ze ,niet, veel kunnen schelen bedoel ik.
Zowel de gezelligheid als het eten vinden wij belangrijk.Vinden we zo bij elkaar horen.
Ik ben zo,n keukenprinses.Heb de hele emancipatie wat dat betreft aan m,n laars gelapt.Een beknotting zal ik het maar noemen.
De supermarkt zal aan mij geen beste klant hebben.Dat zal ze veel kunnen schelen vermoed ik.
Gourmet en steengrill ook niet.Een ellende vind ik het zelf,sorry.
Kaasfondue,wanneer ik hetzelf maak.Verwende trut he Ailko.Valt wel mee hoor.