Ferrero belooft de deelnemende boeren de eerste 20 jaar 75% van hun hazelnootproductie af te nemen. De boeren krijgen, ongeacht de marktprijs, een minimum van €200 per kwintaal (dat is de maat die voor noten gebruikt wordt, ofwel de centenaar: 100 kilo).
Oud-Ferrero-medewerker Giovanni Schettino, toont zich in Het Financieele Dagblad sceptisch over het hazelnootproject. Volgens hem is het Ferrero helemaal niet te doen om de hoogwaardige kwaliteit. Risicospreiding, zal Ferrero bedoelen. "Een winter hevige sneeuwval in Turkije en je gaat nat”, zegt hij. En het helpen van de arme boeren in Zuid-Italië past prachtig als ‘Social Responsibility’ in het jaarverslag, als je weet dat het 5 jaar duurt voor de hazelnootbomen wat opleveren.
Maar het belangrijkste bezwaar van Schettino is de smaak. "Gemixt met suikers en alle andere additieven gaat die kwaliteit van Italiaanse bodem ‘verloren’. Ferrero’s ‘smaakgeheim’ zit hem in het roosteren van de noten."
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog