Nutellafans zijn boos omdat producent Ferrero het Nutella-recept heeft veranderd, schrijft VRT. De Duitse consumentenorganisatie Verbraucherzentrale Hamburg ontdekte dat de kleur van de hazelnootpasta die nu in de schappen staat lichter is dan voorheen.

Op het etiket staat dat er nu meer melkpoeder in de pasta zit: 8,7%, terwijl dat eerst 7,5% was. Het hogere gehalte melkpoeder zou ten koste gaan van de hoeveelheid cacao. Ook zit er meer suiker in. Navraag bij Ferrero leverde niets op, de fabrikant is niet verplicht om het aandeel cacao op de verpakking te vermelden. Fans zijn niet blij met de ‘stiekeme’ aanpassingen. Op de sociale media hebben zij het over #Nutellagate. “Waarom iets aanpassen wat goed is?”, vragen de Nutellaliefhebbers zich af.
Het antwoord is vermoedelijk simpel: omdat minder chocolade goedkoper is en omdat chocolade schaarser wordt. Er gaat dus minder chocolade in een product dat de fabrikant niet duurder wil maken, maar wel dezelfde marge moet blijven opleveren.
VRT - Nutellarecept gewijzigd, chocofans verontwaardigd
  • Deel
Druk af