Volgens financieel topman Jacques Straathof van Vion zou de Brabantse varkensslachter per 1 januari jl. vermoedelijk uit bijzonder beheer van de banken gaan. Hij deed zijn uitspraken in juni jl. ter gelegenheid van de presentatie van de strategie van het bedrijf dat topman Michiel Herkemij weer vlot probeert te trekken.

Vandaag werd bekend dat Vion nog steeds in de portefeuille met risicovolle debiteuren blijft zitten. Vion zinspeelde erop dat de banken dat doen om een extra hoge rente te kunnen vragen. De banken gaven aan dat er andere redenen voor zijn.

Duitsland
Boerderij meldt het nieuws en geeft aan dat Vion niet beschikbaar was voor commentaar. Wel gaf een woordvoerder aan dat de onderneming binnen enkele weken hoopt meer duidelijkheid te kunnen verschaffen. Op Foodlog gaf Lex Sturkeboom, voormalig directeur van één van de rechtsvoorgangers van Vion, onlangs aan de situatie van het bedrijf als buitengewoon moeizaam in te schatten. Hij zei dat Vion mogelijk gered zou kunnen worden als het bedrijf zijn Duitse operatie zou kunnen verkopen. Daar zouden echter geen kopers voor zijn, zodat Vion een financieel gat is wat zijn weg naar de toekomst niet meer kan vinden.

Fotocredits: Vion
Dit artikel afdrukken