imageSmaakrietjes, zeep met inkt en vierkante watermeloenen zijn drie van de tien opmerkelijkste productinnovaties die onderzoeksbureau Datamonitor in zijn Productscan Online op een rijtje zette. Het lijstje:

1. Chiquita Fresh & Ready Bananas
Bananen zijn een populaire fruitsoort, het nadeel alleen is dat ze zo snel (over)rijp raken. Vandaar dat Chiquita in de VS een verpakking heeft ontwikkeld, de ‘FreshPak’ plastic geseald bakje waar net genoeg lucht bijkomt om de banaan langzaam rijp te laten worden. Te koop in de VS.

2. Grapple Sweet Apples
Appels die op gewone appels lijken totdat je er in bijt en de smaak van een druif proeft. Een combinatie van een frisse appel uit de staat Washington met de smaak van een druif. Te koop in de VS.

3. Fizzy Fruit Sparkling Fresh Grapes
Fizzy Fruit Sparkling Fresh Grapes: gekoelde druiven met koolzuur. De koolzuur heeft geen effect op vitamines en vezels, maar ze zijn dus extra sprankelend. Te koop in de VS.

4. Tesco’s vierkante watermeloen
Watermeloenen die makkelijk(er) zijn op te bergen omdat ze niet wegrollen. Het heeft niets met genetische manipulatie te maken, ze worden gekweekt in vierkante dozen. Te koop in Groot-Brittannië.

5. Sipahh Milk Flavouring Straws
Sipahh-rietjes zijn behandeld met een smaakje (bijvoorbeeld aardbeien, chocolade, banaan). Tijdens het drinken proeft men iets extra's, door de vloeibare siroop die in het rietje zit. Gemaakt in Australië, te koop in VS, Groot-Brittannië en Australië.

6. Season Shot Gun Shell
Voor de jagers. Kogels met de kruiden er alvast in. Je schiet een vogel dood en de kogel lost op in het vlees. Te koop in de VS.

7. Hardy’s Shuttles Wine
Wijn is vooral te koop in flessen van 750 ml. Te veel voor een single, vandaar dat Hardy’s met plastic wijnflessen van 187 mil komt met daarop bevestigd een wijnglas, dat tegelijkertijd als seal dient. Te koop in Australië en Groot-Brittannië.

8. SquidSoap vloeibare handzeep met inkt.
Handig voor de kids. In de zeep zit oplosbare inkt die verdwijnt als je zo’n 20 secondenlang je handen wast. Zo weten moeders of hun kroost hun handen wel goed heeft gewassen. Nieuw in de VS.

9. USBCell oplaadbare batterijen
Een handige manier van batterijen opladen. De batterij is tevens zijn eigen oplader. De AA-batterijen kun je in je usb-poort van je computer pluggen en dan laden ze zichzelf op. In Groot Brittannië.

10. Milieuvriendelijke waterfles met filter.
Water in een flesje is relatief duur, vandaar dat de Better Water-fles zijn eigen filter heeft. Je kunt er 90 tot 100 keer gewoon kraanwater in doen en de filter haalt o.a. het chloor eruit. Erg handig voor het Amerikaanse kraanwater dat door de hoeveelheid chloor niet te drinken is. De fles is van maïsbestanddelen gemaakt en niet van petroleum. Dus beter voor het milieu. Te koop in de VS.

bron: marketingonline
Dit artikel afdrukken