Het familiebedrijf Biesheuvel Knoflook, gevestigd in de Wieringermeer, teelt, importeert en verwerkt verse knoflook. Ze werken milieubewust en innovatief, en dat heeft ertoe geleid dat ze ook voor hun verse knoflook van tweede kwaliteit een uitstekende bestemming hebben gevonden: verse knoflookpuree.

Ze maken 'm van bijna 100% Hollandse verse knoflook, een klein beetje zeezout en citroenzuur (voor de conservering). Dat maakt het een heel puur en natuurlijk product. Het smaakt prima en komt van om de hoek. De meeste knoflook die in Nederland wordt verkocht komt van heel ver. Uit China.

Het potje belandde in mijn ijskast en, inderdaad, ik gebruik het regelmatig. Natuurlijk kun je ook prima een teentje snipperen, maar soms dient gemak de mens en heb je geen zin in knoflookvingers.
Zo maakte ik onlangs tzaziki in een wip: komkommer snipperen, lepeltje knoflookpuree, wat munt en peterselie en dat alles door de volvette Turkse yoghurt geroerd. Geen werk, en een resultaat om je vingers bij af te likken. We aten het in combinatie met gehaktballetjes en geroosterde aubergine - en ja, in het gehakt had ik ook een lepeltje verwerkt. Een handige ontdekking.
Dit artikel afdrukken