Kips, bekend van de leverworst, en Stegeman, bekend van de harde worsten, gaan vegetarische producten verkopen, meldt het AD. Kips uit Almelo, onderdeel van de Zwanenberg Food Group, brengt vegetarische leverworst, paté, smeerleverworst en filet americain op de markt die ook voor veganisten geschikt zijn omdat er geen dierlijke eiwitten inzitten. Stegeman introduceert 6 nieuwe producten, die ook nog eens 30% groente bevatten: boterham- en grillworst, gehakt, Gelderse gekookte worst, leverworst en filet americain.

Beide bedrijven spelen in op veranderende consumentenwensen en de teruglopende vleesconsumptie, geven ze aan. Ze volgen de markt nu die flinke groeicijfers laat zien. De eerste vier maanden van dit jaar groeide de markt met ruim 27%.

De Vegetarische Slager bestaat al sinds 2010. Het Duitse vleesbedrijf Rügenwalder Mühle, 180 jaar oud en marktleider in worstland Duitsland, zette in 2015 voet op de vegetarische markt. Vele vleesproducenten gingen Kips en Stegeman al voor, zoals Unox (met vegaballetjes en niet te missen, de vegarookworst) en Mora met de vegakroket.

Vegan Kips en Stegeman liggen eind van het jaar bij Albert Heijn in het schap.
AD - Beleg je brood met groente, zeggen worstenmakers
  • Deel
Druk af