De Vegetarische Slager gaat samenwerken met snackfabrikant Mora. Naar verwachting ligt er begin 2019 een vegetarische kroket in de supermarktschappen, meldt het AD. Ook werken de twee bedrijven samen aan vegetarische snacks voor de horeca en buigen ze zich over andere vegahapjes. De snackmarkt is overigens niet helemaal nieuw voor de Vegetarische Slager: binnenkort zijn de vega-hamburgers ook bij stationssnackbarketen Smullers te krijgen.
Het is niet voor het eerst dat Jaap Korteweg de samenwerking opzoekt met een bedrijf dat 'gewoon' vlees verwerkt. Al eerder maakte de Vegetarische Slager voor Unox vega-balletjes en kant-en-klaarmaaltijden. Met de samenwerking spelen de partners in op de trends van vleesminderen. In Nederland zouden inmiddels 2 op de 3 consumenten flexitariër zijn en regelmatig geen vlees eten. Minder vlees eten is goed voor het milieu en dierenwelzijn. In snacks worden traditioneel de resten van het vleesverwerkingsproces bruikbaar gemaakt voor menselijke consumptie.
AD - Mora komt met vegakroket van de Vegetarische Slager
Het is niet voor het eerst dat Jaap Korteweg de samenwerking opzoekt met een bedrijf dat 'gewoon' vlees verwerkt. Al eerder maakte de Vegetarische Slager voor Unox vega-balletjes en kant-en-klaarmaaltijden. Met de samenwerking spelen de partners in op de trends van vleesminderen. In Nederland zouden inmiddels 2 op de 3 consumenten flexitariër zijn en regelmatig geen vlees eten. Minder vlees eten is goed voor het milieu en dierenwelzijn. In snacks worden traditioneel de resten van het vleesverwerkingsproces bruikbaar gemaakt voor menselijke consumptie.
De ingredienten: Water, paneermeel (tarwe), tarwebloem, raapzaadolie, vegetarisch draadjesvleesch 8% (water, vrije-uitloopkippenei-eiwit, kleurstof: E150d), palmolie, volkoren tarwemeel, zonnebloemolie, roomboter (melk), melkeiwit, lactose, peterselie, knoflook, ui, kruiden, specerijen, tarwe-eiwit, natuurlijk aroma (bevat selderij), dextrose, gemodificeerd zetmeel, invertsuikerstroop, suiker, glucosestroop, zout, verdikkingsmiddelen: agar-agar, E466, kleurstof: E150c.
Het is ook niet zo gemakkelijk.
Die balans tussen vleesvervanger en vleesimitatie.
En Theo heeft gelijk.
Om dan maar het troebele segment van junkfood te betreden, is niet erg verheffend.
Wazegu ?
Gezonder alternatief voor junkfood ?
Dan hoor ik graag waarin de vega-kroket afwijkt van deze troep ..
Gewoon een kwestie van die armzalige hoeveelheid van 14% vlees er uithalen lijkt me.