In deze serie wordt het concept van 'ecologische ongelijkheid' toegelicht. De huidige transities op het gebied van duurzaamheid en energie dreigen de kloof tussen armen en rijken te vergroten. Is dat ook zo? In deze lezingenreeks gaan diverse experts na hoe groot dit risico is om duidelijkheid te verschaffen over de gevolgen van duurzaamheidstransities.

Programma 12 februari
Tijdens deze lezing zal Katrina Brown, sociaal milieuwetenschapper aan de universiteit van Exeter (UK), vertellen over de verschillende dimensies van ecologische ongelijkheid.

Bij de klimaattop van Katowice kwam het op het laatste moment tot afspraken over de verdeling van de kosten van deze transities. De simpele onderliggende vraag, waar het ook tijdens de klimaattop op dreigde stuk te lopen is, wie gaat dat betalen? Wie zijn de winnaars en verliezers van deze transitieprocessen?

Katrina Brown gaat in op de vraag: “Hoe kunnen transdisciplinaire en reflexieve aanpakken ons helpen om veranderingen te bereiken die goed zijn voor de maatschappij en het milieu?”

De lezingenreeks is in het Engels.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


De overige data zijn 19 en 26 februari.

Informatie:
Data: 12 februari 2019
Tijden: 20:00 - 22:00 uur
Locatie: Impulse, Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen
Prijzen: Gratis

Voor meer informatie kun je terecht op de website.
Dit artikel afdrukken