Bij de Nederlandse start telde Too Good To Go 25 aangesloten winkels in Amsterdam. Inmiddels zijn 4.500 partners aangesloten bij het platform en helpen 2 miljoen Nederlandse gebruikers mee de voedselverspilling terug te dringen. Gebruikers van de app kunnen bij de aangesloten bedrijven een 'magic box' bestellen en afhalen vol producten die tegen de houdbaarheidsgrens aanzitten, voor een derde van de prijs.

Op de derde verjaardag stond de teller op 6 miljoen geredde maaltijden in totaal. Daarmee werd 15 miljoen kilo (15.000 ton) minder CO2 bespaard. Toch is Joost Rietveld, Country Director bij Too Good To Go Nederland nog niet tevreden. Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting 1,7 tot 2,5 miljoen ton voedsel verspild. "Ik ben erg trots dat we die maaltijden hebben gered. Maar de cijfers laten ons ook zien dat er nog altijd veel te winnen valt. Daarom is iedere maaltijd die we redden weer een extra motivatie om onze ambities hoog te houden," zegt Rietveld in Misset Horeca.

In de 3 jaar sinds de oprichting bouwde Too Good To Go zijn netwerk uit naar restaurants, supermarktondernemers, winkelketens en cateraars. In de app zijn inmiddels winkels van Jumbo, Albert Heijn, Spar, Hoogvliet, Dekamarkt, Lidl en Coop te vinden, maar bijvoorbeeld ook Bakker Bart, benzinestations, telers en boeren. Too Good to Go is actief in 15 landen.

Coronacrisis en kapitaalinjectie
De coronacrisis liet ook Too Good To Go niet onberoerd. Volgens de Deense CEO Mette Lykke daalden de inkomsten vorig jaar als gevolg van de pandemie en de sluiting van horeca met 62%. Dat was geen belemmering voor Too Good To Go om ook in de Verenigde Staten van start te gaan. Sinds september 2020 is de app in New York en Boston actief. Er zijn inmiddels al zo'n 50.000 maaltijden gered en dat moeten er nog veel meer worden. In de VS wordt naar schatting 30 tot 40% van al het geproduceerde voedsel weggegooid of vernietigd. Om de expansie in de VS te versnellen, haalde Too Good To Go in een nieuwe kapitaalronde €25,3 miljoen op, aldus RetailDetail.

Wereldwijd redde de App inmiddels 59 miljoen maaltijden van de vuilnisbak. Too Good to Go heeft wereldwijd 69.015 partners die te redden maaltijden aanreiken.
Dit artikel afdrukken