De Amerikaanse tech-investeerder Sol Lipman, oprichter van YaDoggie, vindt dat honden te veel te eten krijgen en daardoor te dik worden. "De hele hondenvoerindustrie is er op gericht honden meer en meer te laten eten", zegt hij in USA Today. "Daarom is 54% van alle honden in de VS te zwaar. Wij proberen met technologie je te helpen je hond gezonder te maken".

Klanten kunnen bij YaDoggie een maandelijks abonnement nemen op gezond - graanvrij - hondenvoer. Klanten die zich nu aanmelden krijgen er gratis een knalrood 'smart' voerschepje bij, dat bijhoudt wanneer je hond te eten krijg en hoeveel. Los kost de voerschep $49,99. Het schepje laat via bluetooth, je smartphone en de YaDoggie app weten wat de maaltijdstatus van de hond is, met andere woorden: wanneer hij voor het laatst te eten kreeg. Gezinsleden krijgen notificaties, zodat niemand in de verleiding komt hondjelief nog een extra handje brokken te geven, hoe lief hij je ook aankijkt.

Het maandabonnement is afgestemd op het ras en gewicht van de hond en zal gemiddeld op zo'n $50 per maand uitkomen. "We gebruiken technologie als een wellness oplossing zodat je je hond niet te veel eten geeft en ook geen 'fout' voer omdat het op was", vult Lipman aan.

YaDoggy levert vanaf november in de hele VS na succesvolle tests in het Californische Vera Cruz, in Silicon Valley natuurlijk.


Dit artikel afdrukken