Vandaag kwam Syngenta met een verklaring dat zijn bestuurders het bod van $45 miljard unaniem hebben afgewezen. Dat meldt IBTimes.

Het bod kwam overeen met een aandelenprijs van 449 Zwitserse Frank ($486,35) per aandeel. Het aandeel Syngenta steeg na de bekendmaking van het bod met 17% tot 390 Zwitserse Frank.

De verklaring bij de afwijzing: "Het aanbod houdt een fundamentele onderwaardering in van Syngenta's vooruitzichten en onderschat de aanzienlijke uitvoeringsrisico's, waaronder het nauwlettend toezicht door regelgevende instanties en het publiek op meerdere niveaus in vele landen." Syngenta benoemt niet het door waarnemers benoemde imagorisico. Overname door Monsanto, zou bestrijdingsmiddelenmaker Syngenta immers in één klap ook het negatieve imago van zijn Amerikaanse conculega meegeven. In een markt waarin het publiek zich tegen GMO's én bestrijdngsmiddelen keert, zou dat een dodelijk cocktail kunnen zijn voor de aandeelhouderswaarde van een eventueel fusieconcern.

De stijging van het aandeel laat echter zien dat beleggers de hoop nog niet hebben opgegeven en speculeren op een overname. Mogelijk door een ander bedrijf dan Monsanto.

Fotocredits: Agriflanders
Dit artikel afdrukken