In een persbericht laat supermarktformule DIRK vandaag een geluid horen dat de markt tot op heden alleen kende uit de hoek van gezondheidsactivisten. Het bedrijf pleit voor btw-verlaging op groenten en fruit en zegt hardop dat ongezonde voeding te goedkoop is.

DIRK formuleert dat als volgt: afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten. Hierdoor is kiezen voor gezonde voeding voor veel mensen vaak helemaal geen optie. Al jaren zetten diverse gezondheidsinstanties zich daarom in om de btw op groente en fruit te verlagen, maar helaas zonder resultaat.

Dit kan niet langer, vindt supermarktketen Dirk van den Broek. Onder het motto #detijdisrijp start Dirk een online petitie om de belasting op groente en fruit van 9% naar 6% te verlagen. Algemeen directeur Marcel Huizing roept Nederlandse burgers en andere supermarkten op om het initiatief te steunen en met elkaar de petitie te ondertekenen via detijdisrijp.nl.

Consumentenorganisaties, artsen en wetenschappers benadrukken al geruime tijd het belang van gezond eten en menen dat de recente belastingverhoging, waarbij het btw-tarief op voedingsmiddelen is verhoogd, averechts werkt. Ook supermarkten hebben een verantwoordelijkheid om consumenten in staat te stellen om gezond te kunnen eten, vindt Dirk van den Broek. Daarom wil de supermarkt vooropgaan in de strijd voor btw-verlaging op groente en fruit, maar is er ook het besef dat ze dit niet alleen kunnen.


De actie moet gezien worden tegen de achtergrond van de verkiezingen voor de Tweede Kamer die komende maand worden gehouden. De tijd is rijp voor een duidelijke keuze omdat er al zo lang ballonnen door activisten en experts worden opgelaten over lagere btw en lagere prijzen voor gezond voedsel.
Teken mee voor minder btw. De Tijd Is Rijp!
  • Deel
Druk af