Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Misschien Dick,
Immers de laatste tijd is er zoveel nieuws over misstanden in de vee-industrie dat niemand dat kan missen.....
En dat controles van de NVWA er bijna niet zijn is veel in het nieuws........
Maar vindt je nu dat de kalversector het doel zorgvuldig voedsel voor de mens produceren heeft?
Lijkt me een belangrijke vraag als het om voedsel gaat lijkt me.
Patrick, ik denk dat je teveel (gemakkelijk rapporterende) kranten leest en je te weinig zelf op de hoogte stelt. Met alle plezier wil Foodlog de kalversector eens uitlichten.
@Dick, in jouw genoemde noemer van duurzaamheid hoef je de WWF niet te vragen.
De sector hoeft alleen een paar euro aan de wUR te geven.
Die verzinnen wel wat data voor een excel sheetje.
Prutsen het in een LCA en hoppa je hebt een wetenschappelijk rapport volgens onze beste universiteit van de wereld.
Dus zoek het korter bij zou ik zeggen....
Tricky vraag even.
Jij vindt toch niet dat de kalversector het doel heeft vlees voor de mens te produceren?
Immers anders volg je geen systeem waar je immens veel antibiotica moet gebruiken denk ik dan.
En bewust kalveren op bloed armoede zet om geld te verdienen lijkt me ook raar.
kun je antwoord geven of jij wel vindt dat de kalversector als doel heeft voedsel voor de mens te produceren?
Zet er anders even een poll op, ben wel benieuwt naar de uitslag.
Patrick, als het WWF duurzaam Nederlands vlees zou moeten kiezen, dan zou daar zonder enige twijfel kalfsvlees van Van Drie bijhoren. Het is een uitstekende vorm van restverwerking die door Van Drie uitermate knap tot een keten is geïntegreerd.
NieuwVers richt zich op een ander segment (de transitie van een boeren- naar een ondernemerslandbouw zonder grote balansrisico's voor kleinere boeren en met eigenzeggenschap over hun afzetprijs). Daar kun je dus gerust op zijn.
Ik sluit niet uit dat Foodlog wel degelijk wel meedenken over het maken van een toekomstpositie van de grote landbouw en het kenniscluster dat Nederland daarin nog (net) is. Zoals je hier weleens leest, is dat een vraagstuk waar Foodlog zich vaak mee bezighoudt, zowel on- als offline. Recent dat ik dat zelf met een stukje over Brabant waar een offline component aan zit.
Kalversector dat nog steeds enorm veel antibiotica gebruikt om de boel op de been te houden.
Dat dieren bewust ijzer arm voedsel geeft zodat ze bloedarmoede hebben.
Wie bedenkt zoiets?
Alleen enorme zieke mensen/bestuurders lijkt me.
Deze sector kan niet het doel hebben om voedsel voor de mens te produceren, immers dat heeft het nooit gehad.
Immers anders handel je zo niet.
Maar ja vee en voer industrie gaat het alleen om geld, geld, geld, geld.
Volksgezondheid mens is bijzaak, dierwelzijn en natuur ook.
Voedsel produceren is zelfs bijzaak, het is het argument geworden voor hun drang naar geld.
Waarom zou deze sector gesteund moeten worden?
Ze moeten gecontroleerd worden en keihard aangepakt worden.
Ik mag aannemen dat Foodlog samen met NieuwVers ook nooit enige vorm van kalfsvlees promotie of proeverij gaat houden?
Als dat wel zo is, zou ik graag de argumenten willen horen aub.