Da's best lullig, want eindelijk gaan de grote jongens om en dan deugt het weer niet. In ons land betekent biologisch dat alles in het product bio moet zijn. Een fabriek moet er dus heel wat voor doen. Een beetje sjoemelen mag niet. In de VS mag je al 'organic' uitstralen als het product gemaakt is met een paar biologische ingrediënten.
Daarom voor de vrijdag een vraag over Sneeuwwitje's geloofwaardigheid. Passen industriële merkproducten en biologisch bij elkaar?
Een paar voorbeelden van niet bestaande, maar wringende - ?, da's m'n vraag - biologische producten:
- biologische Marlboro sigaretten en Drum shag
- een biologische berenhap
- biologische vlammetjes
- biologische Unox tomatensoep
- biologische Ola IJstaart
- biologische Snickers en Lion's
- biologische Cup-a-Soep
- biologische Dr. Oetker Pizza
- biologische Coca-Cola
- biologische McCain ovenfrites
- biologische Duyvis borrelnoten
- biologische chips van Lays
- biologische Febo Frites
- biologische sigaren van Oud Kampen
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
tja, strikt genomen is een ambachtelijk gemaakte rookworst natuurlijk ook prefab. Maar ik bedoel natuurlijk de troep die uit de voedselfabrieken van de multinationals komt. Hoewel er natuurlijk altijd grensgevallen zullen zijn.
Criteria voor mij:
- zijn de ingrediënten puur of zit er een hele batterij aan smaakversterkers in, of nog erger.
- is het produkt eenvoudig zelf te maken, zoals frites of mayonaise (beide niet voor mij overigens).
- wordt het produkt in kant en klare vorm de halve wereld over gesleept.
- is er een ambachtelijk alternatief, vaak niet eens duurder.
Ik ben me ervan bewust nu een hele discussie los te trekken, maar was dat niet ook de bedoeling?
Bedenk me ineens dat ik wel erg dicht bij Slow Food zit te redeneren. Help.
Is er een definitie van prefab? K&K;meuk OK. En het is voor mij zeker, de producenten van bio spul denken blijkbaar dat het woord bio voldoende is om hun (prefab)product te vermarkten. De smaak? Lijkt niet in hun woordeboek voor te komen. Maar is mayonaise ook prefab? Dan gezond. Ook zo'n moeilijk te vatten begrip. Net als kwaliteit overigens.
Hoewel niet direct in NL voorhanden (want het mag hier nooit iets kosten), bezie ik prefab toch met een zekere regelmaat positief, waarbij lekker, kwaliteit en misschien ook gezond (ben niet zo ter zakekundig op dat punt) toch hoog in het vaandel staan... Er zou dus nog hoop zijn....
precies
Nico, dat klinkt goed: volgens jou is ook biologische prefab rommel niet gezond en zeker niet lekker. Kortom: het meeste prefab voer is niet lekker en niet gezond. Ongeacht op welke grondslag dat wordt gemaakt. Punt uit.
Een jaar geleden mocht ik meedoen aan een smaaktest voor bio-bitterballen, naar recept van een overbekende kok (ik noem geen namen). Korte samenvatting: veel te zout, geen smaak, niet aanbevelenswaardig. Wel duur.
Persoonlijk eet ik 100% biologisch (het biologisch drinken gaat me niet goed af, het drinken an sich wel), maar nooit geprefabriceerde rotzooi, biologisch of niet. Daarmee ben ik uiteindelijk niet duurder uit dan toen ik mij wel volstopte met burgers, cola en fites, en als compensatie dieet margarine (dat is pas echt vies).
Het hielp wel mee dat bovengenoemd dieet voor een diabeet zoiets is als een one-way-ticket-to-hell.
Waar ik naar toe wil: volgens mij is ook biologische geprefabriceerde rommel niet gezond, en zeker niet lekker.