't Is volop crisis en de prijzen van varkensvlees en brandstof zijn gedaald. Dat werkt niet door in de prijs van de van ver komende Excellent Serranoham van Albert Heijn. Integendeel. Kostte die ham vorig voorjaar nog € 23,63, inmiddels staat de teller op € 29,88 voor een kilo. € 6,15 meer. Dat is een prijsstijging van 26,4%.

Ook de prijs van de Montenauer-ham van hetzelfde merk steeg. Kostte vorig jaar rond deze tijd € 22,38, een beetje goedkoper dan de Serrano, inmiddels kost ook de Montenauer € 29,88. Precies € 7,50 meer. Een flink percentage, want die ham is maar liefst 33,5% duurder geworden.
Boffen is het met de parmaham. Die werd per kiloweliswaar 8 euro duurder en steeg van € 39,87 vorig jaar, naar € 47,87 nu. Dat is niettemin maar 20%.

Deze verhogingen stonden natuurlijk niet in de krant. AH doet z'n best niet duur te lijken. Let je even niet op en gooi je dit soort hammen in je mandje of boodschappenkar dan hang je.
AH is op z'n best als je even niet oplet. Dat doet het net zolang tot de maximale rek is gevonden en je wel gaat opletten.





image


image
Dit artikel afdrukken