image

Waarom zijn zelfs ministers niet meer in staat tot praktische voorstellen? Mogen kinderen dan niet meer in de krant van hun ouders kijken? Of na 18.00h nog naar de TV kijken? Gaat Internet op slot voor zijn meest actieve gebruikertjes?

De strafinrichtingen zullen uitpuilen. Zedenverwildering ;)

Snoepfabrikanten zouden geen reclame meer mogen maken die gericht is op kinderen tot twaalf jaar, aldus minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin. De minister stelt dat zolang kinderen op de basisschool zitten ze gevrijwaard moeten worden van snoepreclames. De fabrikanten van snoep hadden al afgesproken kinderen tot zeven jaar niet bloot te stellen aan de reclames. De minister deed zijn oproep op 27 mei tijdens een bijeenkomst van de voedingsindustrie.

Volgens Rouvoet moeten de voedselfabrikanten beter hun best doen om jongeren fruit te laten eten in plaats van patat. Gezond voedsel zou daarom op bijvoorbeeld stations een prominentere plaats moeten krijgen. Nu moeten mensen die een gezonde snack willen eten vaak buiten de stationshal iets halen. Ook in de rest van de horeca en in schoolkantines zou de voedselindustrie zich kunnen inzetten voor een beter aanbod van gezonde etenswaar, stelde de minister.


bron: Volkskrant met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken