Ik heb de laatste maanden zo weinig sparetime, dat ik nauwelijks nog op Foodlog aan het lezen en schrijven geraak. Toch wil ik jullie even attenderen op een interessant Radio-programma van de VRT. Het heet "Peeters & Pichal".

Je kan de uitzendingen ook online herbeluisteren, via podcast.

Dingen die hier nogal eens worden bediscussieerd, worden ook door Peeters en Pichal de ether ingeslingerd.

Vandaag een interessant item: Niet zomaar cholesterolverlagende drankjes gebruiken. Becel lag weer onder vuur. Dit n.a.v. een artikel in het Nieuwsblad, waarin wordt gesteld: "Cardiologen en dieetspecialisten raden af om op eigen houtje cholesterolverlagende drankjes en boters te gebruiken. 'Je moet ze beschouwen als medicijnen. En die gebruik je toch ook niet zomaar.'"

Vandaag zijn de cholesterolverlagende yoghurtdrankjes - zoals Benecol, Danacol en Becel Pro.Activ - dé grote hit in het koelvak. In die drankjes zijn plantensterolen en -stanolen verwerkt: natuurlijke plantenextracten die eveneens een cholesterolverlagende werking hebben.
Professor De Backer werd geïnterviewd door Annemie Peeters: 'Ik raad mensen af om op eigen initiatief, dus zonder begeleiding van een dokter of een diëtist, cholesterolverlagende voedingsmiddelen in te nemen. Daarvoor moet ik er toch te veel kanttekeningen bij plaatsen.'
Dit artikel afdrukken