Volgens de PvdD is veganisme geen bubbel meer. Dat wil de partij met deze documentaire laten zien. “Dat grote spelers als Ikea, Unilever, Kips en Stegeman vegan gaan, zegt genoeg”, aldus Caroline Voorbergen persvoorlichter bij de partij.

In #Powerplant zien we Marianne Thieme in haar veganvleesjurk op Prinsjesdag 2018 en in een Tesla door Groot-Brittannië cruisen. Ze gaat in Londen op bezoek bij de veganistische Franse Michelin-chef Alexis Gauthier.

Thieme spreekt met verschillende deskundigen, waaronder Oxford-onderzoekers Joseph Poore en Marco Springmann, econoom Kate Raworth (De Donuteconomie), en met de ontwikkelaars van de plantaardige biefstuk van de Wageningse Universiteit, Atze Jan van der Goot en Birgit Dekkers. Stuk voor stuk geven ze aan dat vegan eten de beste manier is om je impact op de aarde te verkleinen.

#Powerplant is de 5e documentaire (na Meat the Truth, Sea the Truth, de Haas in de Marathon en One Single Planet) met Marianne Thieme. Vanavond zit het Tuschinski voor de première helemaal vol. Mocht je de film willen zien: leden van de PvdD trekken het land door met de film.

De posters voor vanavond hangen er al, ironisch genoeg naast een kaaswinkel
De ironie wil dat de posters bij Tuschinski naast een kaaswinkel hangen
Dit artikel afdrukken