Het Pluk & Oogstfeest is een culinair herfstfestival boordevol educatieve activiteiten en tevens de grootste Smaakmarkt van het Zuiden.

Bezoekers genieten van eerlijk en lokaal eten, live-cooking, het neusje van de zalm op het gebied van ambachtelijke producten en een Biergaarde en Kooktheater. Kom zien en beleven hoe het eten geoogst en geproduceerd wordt door de boeren en tuinders van nu en proef van de lekkere hapjes die live bereid worden!

De organisatoren van het Pluk & Oogstfeest vinden het belangrijk dat groot en klein leert waar ons voedsel vandaan komt, over pure smaken en hoe je verspilling voorkomt. Het Pluk & Oogstfeest laat op positieve en speelse wijze zien hoe onze voeding geteeld, geoogst en bereid wordt.

Voor kinderen staan er dus ook leuke activiteiten op het programma: zelf appels plukken, moes maken, tarte tatin bakken in het historische bakhuisje of natuurknutselen.

Nieuwsgierig? Bekijk het onderstaande filmpje voor een impressie van het Pluk & Oogstfeest 2018!

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.
Informatie
Datum: 13 oktober 2019
Tijd: 11:00 – 18:00 uur
Prijs: Gratis
Locatie: Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 (autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren).
Aanmelden: via de website.
Dit artikel afdrukken