Wat begon als een protest tegen de bio-industrie is volgens Lisette Kreischer uitgegroeid tot een positieve manier van leven waarbij genieten voorop staat. Kreischer schreef verschillende boeken over plantaardig leven en is de ambassadeur voor Ekoplaza's plantaardige weken.

Eet je blij
Lisette Kreischer wist al op jonge leeftijd dat ze geen vlees of vis meer wilde eten. Nadat ze ontdekte dat in bijna alles dierlijke producten zijn verwerkt, viel ze veel af en verloor ze haar levensenergie. Kreischer besloot “eten een grotere rol te geven”. Hierbij vroeg ze zichzelf “van welk eten word ik blij?”. Het antwoord op deze vraag was voor haar: van planten, noten, granen en peulvruchten.

Plantaardige recepten
Deze producten staan dan ook centraal in haar recepten. Daarnaast ontdekte ze in zeewier en hennepzaad een bron van gezondheid. Ze bedacht The Dutch Weed Burger: een 100% plantaardige hamburger met zeewier en algen. Haar burger staat nu op het menu van zo’n 100 restaurants en lunchrooms in het hele land, België en zelfs één in Londen.

Aandachtspunten
Bij het plantaardige dieet is het belangrijk te letten op een voldoende inname van eiwitten, ijzer en vitamines. “Neem voldoende omega-3 vetzuren tot je in de vorm van avocado’s, algen en lijnzaadolie”, zegt Kreischer. Ook raadt ze aan goed naar je lichaam te luisteren; iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen, specifieke behoeftes.

De komende weken probeer ik plantaardig te eten. Ik ben benieuwd of ik ga ontdekken wat Kreischer gelooft: dat we alleen aan een betere wereld kunnen werken als we zelf vrolijk en gelukkig zijn zonder fixatie op ge- en verboden.
Dit artikel afdrukken