Dick. Zijn lamsvlees kwam de slager zelf mee: lokaal. Hij vertelde trots dat de lamsnek die ik laatst kocht afkomstig was van zuiglam.... en dat kon ik goed zien. Perfecte kwaliteit. De AH 2x zo duur met vers lamsvlees (en vaak ontdooide uit NZ).
Ben ook n keer met een Marokkaanse vriend mee geweest naar een lokale halal slachterij om direct lamsvlees in te kopen.
Die schapen en lammeren (die zo mogen heten tot 1,5 jaar) hebben een mooi leven. 4 sterren.
Het opvallend 'halal' goedkope kippenvlees bij de Turk moet wel pure bio industrie zijn (Pools?) - tegen de principes van halal/kosher over dieren (maar daar trekken ze zich in de kibboets ook niets van aan... heb daar ooit een nacht kippen gevangen... een nachtmerrie). Voor 3 sterren kip moet je daar niet zijn. De kalkoen zal niets uitmaken?
En/ of een één sters Amazone kip iets is om trots op te zijn?
ps zal hem vragen waar zijn kippenvlees vandaan komt... zag wel dozen van een Amsterdamse groothandel.