De bloedende bonenburger van het Californische bedrijf Beyond Meat ligt vanaf 25 april in België in de supermarktschappen, schrijft RetailDetail. Delhaize heeft de primeur en later deze week is de Beyond Burger ook bij de Belgische Albert Heijn te koop, met een adviesprijs van €5,99.
De Amerikaanse fabrikant van vleesloze hamburgers maakte ook bekend naar de beurs te gaan. Met de beursgang denkt Beyond Meat ruim €163 miljoen op te halen. Dat geld wordt gebruikt om de groei in Europa en Azië te versnellen. Daarvoor worden in die werelddelen onder meer eigen productiefaciliteiten geopend, schrijft De Tijd.
De Beyond Burger biedt naar eigen zeggen de sappige smaakervaring van rundvlees, inclusief 'bloed'. Het Californische bedrijf mikt met zijn burger niet speciaal op vegetariërs, maar op vleesliefhebbers die gevoelig zijn voor de gezondheids- en milieuvoordelen van plantaardige voeding. De Beyond Burger komt in België dan ook niet tussen de vleesvervangers te liggen, maar in het vleesschap.
Wanneer de burger in Nederland in de supermarkt komt te liggen, is op dit moment nog niet bekend. Hiske Versprille proefde de burger met plantenbloed al wel in een Nederlandse eetgelegenheid.
RetailDetail - Beyond Burger verschijnt in vleesafdeling bij Delhaize en Albert Heijn
De Amerikaanse fabrikant van vleesloze hamburgers maakte ook bekend naar de beurs te gaan. Met de beursgang denkt Beyond Meat ruim €163 miljoen op te halen. Dat geld wordt gebruikt om de groei in Europa en Azië te versnellen. Daarvoor worden in die werelddelen onder meer eigen productiefaciliteiten geopend, schrijft De Tijd.
De Beyond Burger biedt naar eigen zeggen de sappige smaakervaring van rundvlees, inclusief 'bloed'. Het Californische bedrijf mikt met zijn burger niet speciaal op vegetariërs, maar op vleesliefhebbers die gevoelig zijn voor de gezondheids- en milieuvoordelen van plantaardige voeding. De Beyond Burger komt in België dan ook niet tussen de vleesvervangers te liggen, maar in het vleesschap.
Wanneer de burger in Nederland in de supermarkt komt te liggen, is op dit moment nog niet bekend. Hiske Versprille proefde de burger met plantenbloed al wel in een Nederlandse eetgelegenheid.
In een conservatief Frans blad (Valeurs actuelles) las ik vandaag waarom vegan zo verderfelijk is: het is een anglofoon complot tegen de oude wereld die nog op dieren en planten tegelijk gebaseerd was (net zoals de natuur en biologisch eten).
De moderne techno-wereld wil alleen planten en dat zou een anglofoon complot tegen het oude continent zijn. Ik geloof dat ook EAT van deelname aan dat complot verdacht wordt.
Nounou ....
Die gezondheids claim met die ultra processed groenten schijf snap ik nog niet helemaal, tov een rundvlees burger bedoel ik dan, zelfde gewicht is meer Cal, 3x meer zout, minder eiwit, veel minder noodzakelijke vitamines.
Of ben ik niet slim genoeg om 't te snappen. Wat ik wel snap is dat 240 gram erwten met water, zout en rode bieten sap een leuke marge op kan leveren als je 't voor 2st €5.99 = €24.96 per KG verkoopt.
Wat doe ze eigenlijk met de reststromen uit zo'n groente burger fabriek, neem aan verkopen als diervoeding lijkt me, enigste zinvolle.
De gezondheid voorbij burger zal je bedoelen.Hoog geraffineerd goedje. Een verstandig mens wil daar zijn mond niet aan branden.