De bloedende bonenburger van het Californische bedrijf Beyond Meat ligt vanaf 25 april in België in de supermarktschappen, schrijft RetailDetail. Delhaize heeft de primeur en later deze week is de Beyond Burger ook bij de Belgische Albert Heijn te koop, met een adviesprijs van €5,99.

De Amerikaanse fabrikant van vleesloze hamburgers maakte ook bekend naar de beurs te gaan. Met de beursgang denkt Beyond Meat ruim €163 miljoen op te halen. Dat geld wordt gebruikt om de groei in Europa en Azië te versnellen. Daarvoor worden in die werelddelen onder meer eigen productiefaciliteiten geopend, schrijft De Tijd.

De Beyond Burger biedt naar eigen zeggen de sappige smaakervaring van rundvlees, inclusief 'bloed'. Het Californische bedrijf mikt met zijn burger niet speciaal op vegetariërs, maar op vleesliefhebbers die gevoelig zijn voor de gezondheids- en milieuvoordelen van plantaardige voeding. De Beyond Burger komt in België dan ook niet tussen de vleesvervangers te liggen, maar in het vleesschap.

Wanneer de burger in Nederland in de supermarkt komt te liggen, is op dit moment nog niet bekend. Hiske Versprille proefde de burger met plantenbloed al wel in een Nederlandse eetgelegenheid.
RetailDetail - Beyond Burger verschijnt in vleesafdeling bij Delhaize en Albert Heijn
  • Deel
Druk af