Online supermarkt Picnic bezorgt vanaf volgende week eieren uit eigen stal. Ze heten de Eitjes van Picnic en hebben drie sterren van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming, alsmede het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk Planet Proof. Ze voldoen hiermee aan de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn en duurzaamheid.

De Picnic-kippen scharrelen rond op een boerderij in Ewijk die gerund wordt door Kipster. Ze leven in een ruime stal met een vrije uitloop naar buiten, waar ze minimaal acht uur per dag rond kunnen scharrelen. Omdat kippen van oorsprong bosdieren zijn staat in de vrije uitloop extra beschutting in de vorm van bomen, struiken en schuiltafels.


Dat schreef Picnic vanmorgen in een persbericht. Foodlog checkte het nieuws bij de eigenaren van Kipster die hun hennen de duurzaamste eieren ter wereld exclusief voor Lidl laten leggen. De mannen van Kipster hebben de leegstaande Rondeel-stal bij Ewijk onder hun hoede genomen maar produceren daar andere eieren.

Die andere eieren zijn vergelijkbaar met de Rondeel-eieren, het topassortiment van Albert Heijn.

Kipster heeft alle opstallen van de voormalige eigenaar van het Ewijkse Rondeel overgenomen voor de bouw van een nieuwe Kipsterstal. De oude Rondeelstal is weer in gebruik genomen omdat de stal nog maar enkele jaren oud is en prima kan functioneren; het zonde zou zijn om daar kippen geen beter leven te gunnen. Vandaar de 'eitjes van Picnic' die dus vooral vergelijkbaar zijn met de Rondeel-eieren van Albert Heijn.
picnic - Picnic - de online supermarkt
  • Deel
Druk af