Het vernieuwende ei van Kipster steekt de grens over. Dat meldt de Vlaamse krant De Morgen. Momenteel is Lidl Nederland de enige afnemer van de eieren van de ‘duurzaamste kippenboerderij in Europa’, zoals Kipster bekend staat. Ruud Zanders, drijvende kracht achter Kipster, staat op de tweede plaats in Trouws Duurzame Top-100.

De vraag naar de ‘klimaat-neutrale’ eieren is zo groot dat consumenten in Nederland regelmatig mis grijpen. Daarom komt er, naast de tweede boerderij in de Randstad, een derde kippenboerderij bij. Die komt echter niet in Nederland, maar in België te staan. Ook Lidl België wil namelijk de duurzame Kipster-eieren in het assortiment opnemen. Het project voor Lidl België zou in de lente van 2019 van start gaan.

Lidl Nederland verduurzaamt verder ook met vleeskuikens van een wat trager groeiend ras voor hun kippenvleesproducten. “Voor nu richten we onze aandacht op de kipvleeswaren, maar in het verleden hebben we ook al verse kip en kip in blikconserven verbeterd”, vertelt woordvoerder Sacha van der Helm namens Lidl. De vleeswaren liepen nog achter.
De Morgen - Beter voor de kippen, beter voor het milieu: het klimaatneutrale ei ligt straks in de rekken
  • Deel
Druk af