Picnic deelt via een persbericht opnieuw de lievelingsproducten van Nederland. Op basis van 100.000 bestellingen van de afgelopen 12 maanden analyseert de onlinesuper de voedselvoorkeuren van de verschillende steden. Dit jaar zijn die anders dan vorig jaar.

Over het algemeen waren verschillende soorten groente en fruit, toiletpapier en ongezouten roomboter opvallend populair, schrijft Picnic in een persbericht. Vlees en vegetarische producten werden juist minder gekocht.

In Rotterdam was wc-papier het bestverkochte product, gevolgd door ongezouten roomboter en pitloze witte druiven. De ongezouten roomboter was in Eindhoven juist het meest favoriet. Ook uien en G’woon cola Zero werden daar vaak besteld.

Amsterdam moest zijn titel avocadohoofdstad inleveren aan Den Haag, waar ook de scharreleieren en prei erg populair waren. De meest geliefde producten in Amsterdam? Aubergines, biologische eieren en koolzuurvrije Spa Reine.

Inwoners van Delft, Leiden, Ede en Arnhem lijken echte groente- en fruitliefhebbers. Hun top-3 bestaat volledig uit verse plantaardige producten.
  • Deel
Druk af