Europese Commissie wil toelating glyfosaat 10 jaar verlengen
Dat nieuws lekte uit via de Groene fractie in het Europees Parlement. Het EP had juist vorige week een kortere periode en beperkingen voorgesteld.
Dat valt te concluderen uit de jongste Behind the Brands score van Oxfam. Volgens de NGO is Unilever ook dit jaar het meest volhoudbare grote levensmiddelenbedrijf. Bijna alle voedingsconcerns verbeterden hun beleid, maar moeten dit nu in praktijk...
Een van de keerzijdes van onze 'schone', westerse leefwijze is dat we meer te maken hebben met chronische darmziekten en allergieën dan mensen in ontwikkelingslanden. Infectie met een darmparasiet zou dat tij wel eens kunnen keren. De parasiet zorgt...
De Groningse varkenshouder Annechien ten Have maakt zich net als Varkens in Nood zorgen over biggensterfte. De fokkerij-organisaties moeten inzetten op zeugen met goede moedereigenschappen in plaats van op steeds meer biggen, vindt ze. 'Ik ben er...
De verandering van het klimaat heeft invloed op onze gezondheid. Wij zijn niet gemaakt om te leven in extreme temperaturen. Ook de kwaliteit van ons voedsel, water en lucht komt in gevaar. Dat nieuws komt niet van een NGO, maar van de Amerikaanse...
Een slappe wortel, rimpelige paprika of een pak zure melk... in de vuilnisbak ermee. Dat is zonde, want voedselverspilling. Of is er toch nog iets aan te doen? Met deze tips kun je 'oud eten' prima van de vuilnisbak redden.
Iedereen weet sinds gisteren dat je met Duits bier moet oppassen omdat er glyfosaat inzit. Dat was het sluitstuk van een maand waarin we ontdekten dat overal gif inzit en dat we niet eens mogen weten hoeveel er wordt gespoten. Wetenschappers spreken...