In opdracht van de provincie Gelderland heeft Foodlog een onderzoek uitgevoerd naar de ei-keten in Nederland. Dit onderzoek heeft drie doelen: 1. beter inzicht krijgen in de diverse schakels in de keten en ontdekken welke afspraken de diverse partijen in de keten met elkaar maken, 2. zicht krijgen op bekende en onbekende risico’s in de keten, en 3. voorstellen doen voor op voedselveiligheid en voedselintegriteit onderscheidende producten.

Om te komen tot een voedselveilige, integere en commercieel onderscheidende ei-keten onderzocht Foodlog de gehele keten. Van genetica en voer tot aan het tafel-ei in het schap.

Bevindingen
Foodlog presenteert vanuit een analyse van de eierketen de ideale do’s en don'ts in ketensamenwerkingen die in de markt ontstaan. Foodlog presenteert methodologieën voor ketenopbouw en -samenwerkingen en succesvoorwaarden voor de ontwikkeling van partnerships in de keten. Die analyse bevat waarnemingen van de spelers in en rond de bestaande handelsketens. Het project dient als een eerste kader voor de versnelling van successen van ketensamenwerkingen.

Praktisch
Datum: woensdag 26 juni 2019, 10.00 – 12.00 uur
Locatie:
Huis der Provincie Gelderland, Markt 11, 6811 CG Arnhem
Route: Zie de website van de provincie.
Aanmelden: aanmelden is noodzakelijk. Dit doet u, uiterlijk maandag 24 juni, bij Bianca van der Ha, via Bianca@foodlog.nl.
Dit artikel afdrukken