In de stad waar elke seconde 320 stokbroden worden geconsumeerd, is glutenvrij brood nu een groeiende trend. Vijftien tot 20 jaar geleden was het vrijwel onmogelijk om in Parijs glutenvrije producten te vinden. Toen in 2014 de glutenvrije bakkerij Chambelland opende, liept een aantal klanten met coeliakie of glutenintolerantie de winkel dan ook binnen met tranen van geluk in de ogen. “Ze zeiden: ‘Meen je dat? Kan ik dat echt eten? Is dat glutenvrij’?”, vertelt medeoprichter Nathaniel Doboin in The Independent.

Inmiddels spelen heel wat meer Parijse bakkerijen en restaurants in op de groeiende trend van glutenvrij brood, gebak en hele diners. “Het feit dat glutenvrij trendy werd opende een enorme markt voor merken, restaurants en supermarkten. Dat is prachtig, al is de reden erachter misschien niet helemaal juist,” zegt Sébastian Leban, die aan coeliakie lijdt. Voor coeliakie-lijders is glutenvrij geen trend, maar een must, legde Wendeline van den Nagel al eens uit bij dit recept voor glutenvrije croissants.
Independent - The Paris bakeries that are going gluten free
  • Deel
Druk af