Innovatief gebak!? Voor de ouderenmarkt en zorgtehuizen een uitkomst wellicht...

Speciaalvoeding voor zieken is vaak niet erg lekker. Patisserie Unique presenteerde op de Horecava echter gebak met extra voedingsstoffen. De 'Bouwsteentjes' helpen het lichaam om te herstellen.
'Er is in de zorg veel vraag naar de Bouwsteentjes', licht Jeroen Majoor toe, bij Patisserie Unique verantwoordelijk voor inkoop en productontwikkeling. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken banaan en aardbei en bevatten hoogwaardige eiwitten met veel verschillende aminozuren. De eiwitten zijn afkomstig uit soja en maïs. De Bouwsteentjes zijn bovendien verrijkt met vitamines, mineralen en voedingsvezel.

Slikproblemen
Naast de Bouwsteentjes ontwikkelde Patisserie Unique Easy-to-Eat, dessertachtige gebakjes voor mensen die moeite hebben met slikken. 'Daar zit een enzym uit maïs in, waardoor het gebak langzaam wegsmelt.' Easy-to-Eat is verkrijgbaar in twee varianten: frambozen en tropical.De producten ogen als gewone gebakjes. 'Mensen denken dat het een normaal gebakje is. Ook mensen die niet ziek zijn, vinden ze lekker. Een verzorgingshuis in Waalwijk heeft ze geserveerd tijdens de feestdagen. Dan kon iedereen hetzelfde eten...'De ontwikkeling van Easy-to-Eat duurde bijna twee jaar, het ontwikkelingstraject van de Bouwsteentjes duurde zelfs nog een jaar langer. Patisserie Unique, een alliantie van 16 banketbakkerijen, werkte daarbij samen met het UMC St Radboud.

Apotheek
Patisserie Unique richt zich met de speciaalvoeding op de zorg. 'Maar de gebakjes komen ook in thuiszorgwinkels te liggen en zullen misschien ook verkrijgbaar zijn in de apotheek.
'


bron:EVMI

Dit artikel afdrukken