Speciaalvoeding voor zieken is vaak niet erg lekker. Patisserie Unique presenteerde op de Horecava echter gebak met extra voedingsstoffen. De 'Bouwsteentjes' helpen het lichaam om te herstellen.
'Er is in de zorg veel vraag naar de Bouwsteentjes', licht Jeroen Majoor toe, bij Patisserie Unique verantwoordelijk voor inkoop en productontwikkeling. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken banaan en aardbei en bevatten hoogwaardige eiwitten met veel verschillende aminozuren. De eiwitten zijn afkomstig uit soja en maïs. De Bouwsteentjes zijn bovendien verrijkt met vitamines, mineralen en voedingsvezel.
Slikproblemen
Naast de Bouwsteentjes ontwikkelde Patisserie Unique Easy-to-Eat, dessertachtige gebakjes voor mensen die moeite hebben met slikken. 'Daar zit een enzym uit maïs in, waardoor het gebak langzaam wegsmelt.' Easy-to-Eat is verkrijgbaar in twee varianten: frambozen en tropical.De producten ogen als gewone gebakjes. 'Mensen denken dat het een normaal gebakje is. Ook mensen die niet ziek zijn, vinden ze lekker. Een verzorgingshuis in Waalwijk heeft ze geserveerd tijdens de feestdagen. Dan kon iedereen hetzelfde eten...
Apotheek
Patisserie Unique richt zich met de speciaalvoeding op de zorg. 'Maar de gebakjes komen ook in thuiszorgwinkels te liggen en zullen misschien ook verkrijgbaar zijn in de apotheek.
bron:EVMI
Ik weet niet van wanneer die discussie dateert maar zijn er wel recept-aanpassingen geweest. Lager gewicht per verstrekking en een hoger Eiwitgehalte.
Het enige wat er nu nog te veranderen is zal het "all natural" maken van de Bouwsteentjes. Met Easy-to-Eat is dat al gerealiseerd en zullen de Bouwsteentjes binnen enkele maanden ook vrij zijn van [goedgekeurde] additieven.