De supermarkten liggen vol met producten zoals vegaburgers, vegan ijs en vegan snoep. Vegan eettentjes schieten als paddestoelen uit de grond. De Nederlandse Vereniging voor Veganisme schat dat er zo’n 121.000 veganisten in Nederland zijn.

De beroepsvereniging NVVL (Network for Food Experts) telt onder zijn leden voedingskundigen, technologen en marketeers die het belangrijk vinden om kennis uit te wisselen over de food sector. Op het Symposium zullen recente wetenschappelijke inzichten over de impact van een veganistische leefstijl centraal staan.

Programma
Ellen Kampman (hoogleraar Voeding en Ziekte, WUR) belicht vanuit wetenschappelijke inzichten de vraag of vegan gezond is terwijl Saraï Pannekoek (sportdiëtist) met een voedingskundige blik kijkt hoe vegan eten in de praktijk kan worden toegepast.

Tussendoor is de uitreiking van de jaarlijkse NVVL-jaarpijs. HBO- en WO-studenten strijden erom wie de beste scriptie schreef op het gebied van voeding.

Verder spreekt Roline Broekema (senio-consultant, Blonk Consulants) over de relatie tussen veganisme en duurzaamheid en gaat Fred van de Velde (Lector eiwittransitie in voeding, HAS) in op de technologische uitdagingen bij vegan producten.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


De dag sluit af met een discussie, daarna volgt de borrel.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Informatie
Datum: 13 juni
Tijd: 12:00 – 18:00 uur
Locatie: Hogeschool HAS (Auditorium), Onderwijsboulevard 221, ‘s Hertogenbosch
Prijs: NVVL lid gratis. Als je (nog) geen NVVL lid bent kun je op twee manieren naar het symposium: vraag een NVVL-lid of je mee mag als introducee (toegang dan gratis) of word zelf NVVL lid voor €32,50.

Aanmelden: via deze link.
Dit artikel afdrukken