De NVV wil er met de campagne voor zorgen dat er bij de aankomende Statenverkiezingen zoveel mogelijk Statenleden 'met gezond boerenverstand' worden gekozen. Daarvoor zet de NVV eigen video-oproepen in van Statenleden en NVV-voorzitter Ingrid Jansen. Ook vraagt de NVV boeren een filmpje te maken met de oproep om vooral op landbouwgezinde partijen te stemmen, en deze filmpjes via de social media te delen.

In het het persbericht zegt NVV-voorzitter Ingrid Jansen:
"Provincies worden steeds belangrijker in de besluitvorming rond landbouw. Denk aan vergunningverlening voor modernisering en uitbreiding van bedrijven. Wij roepen iedereen daarom op: ‘Kies partij... vóór de boeren’."

Videoboodschappen
De NVV trapt de #KiesPartijvoordeBoeren-campagne af met videoboodschappen van vier (kandidaat)Statenleden: Ton Braspenning (CDA Noord-Brabant), Bastiaan Meerburg (VVD Gelderland), gedeputeerde Hester Maij (CDA Overijssel) en Matthijs Oosterhuis (VVD Groningen). Zij zijn de eersten die zich in een filmpje uitspreken vóór de landbouw en roepen kiezers op landbouwgezind te stemmen.

De moderne Boerenpartij bestaat klaarblijkelijk uit CDA en VVD.

Het persbericht vervolgt:
De NVV roept boeren en politici in heel Nederland op óók een korte videoboodschap te maken met de oproep om landbouwgezind te stemmen en deze te sturen aan info@nvv.nl. Ook wordt gevraagd de video te delen via de eigen social media en via de Twitter- en Facebookaccounts van de NVV, met gebruik van de hashtag #KiesPartijvoordeBoeren.

Essentieel dat Statenleden met gezond boerenverstand worden gekozen
In haar eigen videoboodschap zegt Jansen: "Het is essentieel dat op 18 maart Statenleden worden gekozen met gezond boerenverstand en een hart voor onze boeren, tuinders en telers. Zij zijn immers onze voedselproducenten, dragen voor miljarden bij aan de Nederlandse economie en verdíenen een goede vertegenwoordiging."

De provincies spelen volgens Jansen een cruciale rol. Kijkend naar het belang van provinciale besluitvorming haalt Jansen de varkenshouderij aan. "De varkenssector heeft de komende jaren ontwikkelingsruimte nodig om de duurzame ambities zoals verwoord in het Recept voor Duurzaam Varkensvlees te verwezenlijken. ’Daarom hebben wij provinciale politici nodig, die besluiten nemen op basis van ratio in plaats van emotie."Fotocredits: #KiesPartijvoordeBoeren, Facebook, campagnebeeld
Dit artikel afdrukken