Online fietsbezorgservice foodora - net als foodwatch met een kleine f - bezorgt eten van de leukste food hotspots en bijzondere restaurants. Met speciaal opgeleide fietskoeriers en dankzij een slimme app. De eerste foodora ging in oktober 2014 in Duitsland van start. De startup wist de aandacht te trekken van investeerder Rocket Internet, dat onder andere ook bedrijven als Helpling, Zalando en HelloFresh op de Nederlandse markt heeft gezet.

Rocket Internet wil van foodora 'dé fietsbezorgservice van kwaliteitsrestaurants en hotspots in Europa' maken. Inmiddels is foodora in 14 landen actief, in Nederland om te beginnen in Amsterdam.

Geselecteerde restaurants
"foodora brengt vernieuwing in de foodbezorgbranche door eten van je favoriete restaurants en hotspots ook thuis, op kantoor, in het park of zelfs op de boot te bezorgen. We zorgen voor kwaliteit door restaurants te selecteren op hun concept, online waarderingen van gasten, reviews en door onze klanten te vragen naar hun favoriete restaurants en hotspots. Zo maken we lekker en gezond eten voor iedereen overal beschikbaar," vertelt Vincent Hosman, Country Manager van foodora Nederland. "Met onze full-service oplossing kunnen restaurants zich concentreren op het bereiden van heerlijke gerechten. Wij halen de maaltijd op en bezorgen het bij de klant."

Op dit moment zijn in Amsterdam al 100 partners aangesloten. foodora mikt op de bijzonderdere restaurants, die geen eigen bezorgservice hebben maar door foodora in te schakelen wel meer klanten kunnen bereiken. Vooralsnog kun je alleen lunch en diner bestellen, op korte termijn komt ook je ontbijt langsfietsen.

Slimme app
Via de website www.foodora.nl kun je - per postcodegebied - je favoriete restaurant en eten kiezen. Een "uniek algoritme" verbindt de ruim 100 fietskoeriers, restaurants en klanten, waardoor het eten gemiddeld binnen 40 minuten geleverd wordt. De speciaal opgeleide fietskoeriers krijgen via de slimme app naast de bestelgegevens meteen hun routebeschrijving door.

Ook als je op een mooie zomeravond op je bankje of deken in het Vondelpark wilt eten, biedt foodora uitkomst.

Fotocredits: foodora
Dit artikel afdrukken