Consumenten denken dat informatie over de bereiding van groente de consumptie zal stimuleren. Ook denken zij dat het aanbod van groente in de horeca beter zou moeten. Maar één op de vijf consumenten meent dat restaurants genoeg groente opdienen. Driekwart denkt dat Nederland meer groenten zou gaan eten als restaurants groenten actief zouden promoten in hun menu’s.
Het is merkwaardig dat het Duurzaamheidskompas niet opmerkt dat algemeen bekend is dat Nederlanders hun groentjes in het restaurant mee teruggeven voor de vuilnisbak. Daarentegen merkt het op dat Nederlanders zeer positief staan tegenover het eten van groenten. Ook dat is een sociaal gewenst antwoord.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Inderdaad wordt er (naar mijn smaak) vaak te weinig groente geserveerd. Ik los dat op door bij het opgeven van mijn bestelling extra groente te vragen. Mijn ervaring is dat mijn verzoek altijd wordt gehonoreerd en dat er zelfs gevraagd wordt welke groente mijn voorkeur heeft. Bij de betere restaurants staat daarvoor meestal niets extra op de rekening.
Weggooien moet worden voorkomen. Als het gebruikelijk wordt om 'groenten op maat' te serveren, is iedereen tevreden en blijven er minder resten achter.
Laatste alinea slaat spijker op de kop. Ik verbaas me vaak over de minimale groente in veel restaurants (Hoe duurder hoe minder?). Tegelijkertijd zie ik bij andere gasten nog bordjes met niet gegeten groenteresten.