Dat is een mogelijke weergave van de berichtgeving over het Duurzaamheidskompas dat door Schuttelaar & Partners en MarketResponse wordt gemaakt. Slechts 5% van Nederland eet genoeg groenten. Dat is volgens de Kompasmakers een algemeen bekend gegeven. Zelfs ontdekten ze dat 75% denkt wel degelijk genoeg groenten te eten. Dat meldt EVMI.

Consumenten denken dat informatie over de bereiding van groente de consumptie zal stimuleren. Ook denken zij dat het aanbod van groente in de horeca beter zou moeten. Maar één op de vijf consumenten meent dat restaurants genoeg groente opdienen. Driekwart denkt dat Nederland meer groenten zou gaan eten als restaurants groenten actief zouden promoten in hun menu’s.

Het is merkwaardig dat het Duurzaamheidskompas niet opmerkt dat algemeen bekend is dat Nederlanders hun groentjes in het restaurant mee teruggeven voor de vuilnisbak. Daarentegen merkt het op dat Nederlanders zeer positief staan tegenover het eten van groenten. Ook dat is een sociaal gewenst antwoord.
Dit artikel afdrukken