Is Meat the Truth geen prachtige kans voor een verbindende dialoog Dat vroeg Onno van Eijk deze week en een lange discussie volgde.

Ik was gistermiddag op het ZLTO-jaarcongres waar voorzitter Antoon Vermeer in niet mis te verstane woorden aangaf zich groen en geel te ergeren aan de onwaarheden en uit hun verband gerukte feiten waarvoor Thieme thans alle aandacht krijgt.

In de wandelgangen na het congres werd er over nagesproken: hoe is het mogelijk dat ook verstandige programma's als Pauw & Witteman en kranten als de NRC zich lenen voor propaganda en geen weerwoord zoeken bij wetenschappers die vertellen dat de natuur naast uitstoot ook zorgt voor opname?

De beeldvorming gaat volkomen scheef. Koeien zijn voortaan ergere milieumisdadigers dan de Hummer van Georgina Verbaan.

De voorzitter van de grootste boerenorganisatie van ons land ziet klaarblijkelijk geen invitatie tot dialoog. Hij ziet wel het kwaad: de boer wordt nog verder in zijn verdomhoek geduwd. Daar moet'ie uit.

Het woord duurzaam klonk volop in de zaal. In combinatie met het woord innovatie. Daar zit ruimte voor dialoog in, maar wil de PvdD die wel?

Dit artikel afdrukken