McDonald's schrijft in het persbericht:
McDonald’s introduceert als eerste Fast Service keten in Nederland een gecertificeerd glutenvrij broodje. Vanaf vandaag zijn de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder ook verkrijgbaar met een glutenvrije broodje. Dit is het resultaat van een zeer zorgvuldig voorbereid proces dat in nauwe samenspraak met de Nederlandse Coeliakie Vereniging tot stand is gekomen. Het glutenvrije broodje wordt in eerste instantie in vier restaurants aangeboden.
Het glutenvrije broodje beantwoordt aan de vraag van mensen die intolerant zijn voor gluten, ook wel coeliakie genoemd. “McDonald’s vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om van onze producten te kunnen genieten. Veel mensen met coeliakie eten nu niet buiten de deur. Dat maken wij met deze stap wel mogelijk, zodat ook zij kunnen genieten van een Hamburger bij McDonald’s”, aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland. De Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder kunnen vanaf 22 oktober met een glutenvrij broodje worden besteld. Het broodje wordt gemaakt door een gecertificeerde leverancier en is vrij van gluten. In principe bevatten ook de andere ingrediënten van de Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder geen gluten, al is het productieproces niet gegarandeerd vrij van gluten.
Nederlandse Coeliakie Vereniging
De Hamburger met het glutenvrij broodje is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen. Daarmee is McDonald’s de eerste Fast Service Keten in Nederland die het certificaat voor glutenvrij mag voeren. McDonald’s is bovendien door de introductie van het glutenvrije broodje met vier restaurants opgenomen in de Horeca-alliantie van de NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar men over de juiste kennis beschikt om veilig glutenvrij te kunnen koken.
Het glutenvrije broodje is te verkrijgen in de McDonald's vestigingen in Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder kost evenveel als de reguliere versies.
Fotocredits: Debbie de Wagenaar (r) verkoopt het eerste glutenvrije broodje, McDonald's
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mac Donalds doet zijn best om zo veel mogelijk van haar producten -die ongezond zijn- aan zo veel mogelijk mensen -tot aan mensen aan toe met een metabolische ziekte- te verkopen. En dat met een schijnheilig gezicht.
Blijft het broodje ook in een permanente glutenvrije omgeving?
Wordt het dusdanig, geproduceerd, verpakt? En uiteindelijk bij de restaurants? Is het dan geheel vrij en maakt het geen contact met andere producten, medewerkershanden, verpakkingen?
Want glutenvrije betekent ook niet 1 gluutje, maar compleet en gegarandeerd glutenvrij.
Beste hr. Redding: u had uw kids toch zeker wel een ijsje, frisdrank, salade etc kunnen geven?
Als koeliakepatient en juist ook kinderen hebben het dan al zeker ontzettend moeilijk.
De eerste paar regels van Melcherts reactie waren uit mijn hart gegrepen, maar verder lezend vrees ik dat hier 'het groen oppoetsen van imago's' toch weer een slagje in de oorlog heeft gewonnen.
De echte hoofdreden van mijn reageren is dat ik nu maar eens een gigantisch compliment moet uitdelen voor de "foto-koppen" op foodlog.
Altijd prikkelend, vaak to-the-point, vreselijk raak en ook hier weer..:
een aanbeveling om die zeurpaal te mijden, U ziet zelf hopelijk wel waarom.
Kop op foodlog
“Moet ik hier nu blij mee zijn?” was mijn eerste gedachte toen ik dit bericht las. Als vader van drie kids met coeliakie had ik altijd een mooi excuus om aan de zeurpaal met de gele M voorbij te rijden. Toch ben ik blij. McDonnald’s zet hier een hele belangrijke stap op weg naar het mainstreamen van glutenvrije voeding. Chapeau!