De eerste standhouder in de fonkelnieuwe Markthal in Rotterdam heeft zijn kraam te koop gezet. Op Marktplaats. Slagerij J&S ziet het op lange termijn niet zitten, schrijft het AD. Er zou al € 165.000 geboden zijn voor de stand.

Teveel stille dagen
"Ik kan beter de eerste zijn die z'n kraam verkoopt, dan de laatste. Ik geef je op een briefje dat over twee jaar 30 van de oorspronkelijke huurders zijn verdwenen,'' zegt Joey Kemp. Over belangstelling heeft Kemp - en de Markthal - niet te klagen: hij haalt zijn driemaandelijkse huur van 9800 euro er wel uit. De Markthal trok in de eerste maanden sinds de opening al 2 miljoen klanten, en in de Sinterklaasweek alleen 160.000 bezoekers. Maar Kemp stelt: "Op sommige dagen is het hartstikke stil. Er zijn ondernemers die een omzet van 100 euro per dag draaien.''
Kemp lijkt de terugloop in bezoek te vrezen die volgt als het nieuwtje van de nieuwe winkel- en marktplaats eraf is.

Not amused
Die stille dagen zijn de coöperatie Buutegeweun, waarin 30 tuinders, boeren en bakkers uit Goeree-Overflakkee verenigd zijn, fataal geworden. Door te lage omzet moet de kraam sluiten. Mogelijk gaat de coöperatie failliet. Ook enkele andere stands, waar de omzet tegenvalt, houden de Markthal voor gezien - hun plaatsen worden snel ingenomen door nieuwe gegadigden.

Markthal-directeur Maarten van Lier is not amused over het initiatief van Kemp. Volgens hem is het ook niet mogelijk een stand zomaar te koop te zetten. " In de overeenkomst staat dat een ondernemer eerst in overleg moet gaan met de verhuurder, en dan pas mag verkopen. Mits de naam en het concept overeind blijven. Dat is een andere volgorde', aldus van Lier in het AD.

Fotocredits: Paul Arps
Dit artikel afdrukken