De Duitse discounter Lidl maakt met onmiddellijke ingang bekend welke leveranciers schuilgaan achter zijn huismerken. De discounter wil met deze stap "duurzamer en transparanter" worden, schrijft RetailDetail. Lidl is één van de eerste ketens ter wereld die op deze wijze openheid geeft over zijn wereldwijde toeleveringsketens.

Het gaat in eerste instantie om Lidl Duitsland. Op de website komt de lijst van de onafhankelijke fabrikanten die voor Lidl zowel food- als non-foodhuismerken produceren. "Om te weten waar en hoe onze producten worden geproduceerd, is het belangrijk om onze zakenpartners zo goed mogelijk te kennen. Tegelijkertijd willen onze klanten meer weten over de manier waarop onze producten worden vervaardigd. Wij willen aan die wens tegemoetkomen, in combinatie met onze vraag naar meer transparantie", zegt aankoopdirecteur Jan Bock van Lidl Duitsland.

Lidl vraagt van zijn leveranciers dat zij zich aan een 'Code of Conduct' houden waarmee de basisrechten van alle werknemers in de toeleveringsketen gewaarborgd zouden moeten zijn. Onafhankelijke experts inspecteren de productielocaties regelmatig. Desondanks treffen NGO's nogal eens schendingen van arbeidsomstandigheden aan bij onderaannemers van de leveranciers. Die worden niet geïnspecteerd.
RetailDetail - Lidl onthult wie zijn huismerken produceert
  • Deel
Druk af