Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Fijn dat je een artikel op Foodlog komt lezen. We schreven het helemaal gratis en voor niets voor je. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word betalend lid. Dat kost je maar €7,- per maand. Dan lees je alle content van Foodlog onbeperkt en advertentievrij en krijg je ook nog eens voorrang bij Foodlog-events.
Word lid!Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Ik vind het wel nieuws, en ik vind het goed nieuws. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we geen viseters zijn voor een land met zoveel zout een zoet water. De beste mosselen verdwijnen naar België, de kokkels naar Frankrijk. Ergens zijn we van het padje geraakt.
Verschilt nog wel per regio denk ik. Gisteren at ik in Oostvoorne een vispotje met verse kokkels en verse (hele!) Hollandse rivierkreeft. Zoiets heb ik in regio Amsterdam nog nooit op een kaart zien staan.
Het visaanbod in de supermarkten is vreselijk. Misschien dat onze medelanders gaan helpen om verse vis in de schappen van Lidl te houden. Laten we het hopen. Ik ben gezegend met Makro/Sligro/Hanos passen en moet dan aan Franse supermarkten te denken als ik er vis op ijs zie (of kreeften/krabben in bassins).
Ik zou het niet doen, Lidl.
Nederlanders zijn geen viseters. Als het niet vierkant verpakt in karton zit, en ‘filet’ heet, lusten ze het niet. Geen verse forel met de kop er aan, geen zeebrasem die je zelf moet bereiden, geen zeetong of schar die je moet kuisen en de kop af moet snijden…
Een enkeling op Foodlog uitgezonderd.
Nederland kickt nog steeds op ‘Captain Seafood’ en de nazaten van ‘Iglo’.
Vraag 100 dames hoe ze een complete schar moeten schoonmaken, en er steekt er één verlegen de hand op. Land bij de zee ?
Waar gebeurd:
Ik vis vanaf het strand aan de Zwarte Polder (bij Nieuwvliet). Ik heb 2 wijtingen aan een lijn. Ik snij ze levend open en spoel ze in het zeewater. Nergens meeuwen, maar dan ineens heel veel voor de beulingen. Een jongetje van tien kijkt met grote ogen.
“Kom, jongen !”, zegt pa. “Die man maakt vissen dood..!”
En ik moet denken dan die grachtengordelmalloot, die Nederland liet huilen om Flappie.....
Dank. Nou snap ik het.
Ook al kun je witgoed enzo natuurlijk ook in de folder lezen. Sterker nog: Lidl verkoopt zelfs bladblazers, heggescharen en soms kruiwagens en ski- en wielrenpakken.
Ik zie het pas als nieuws als ze iets heeeeeeeeeeel anders gaan verkopen dan je zou denken, bijv verzekeringen, vakantiebestemmingen, grote apparaten als witgoed enz. Iets wat totaal niet in het beeld van een supermarkt past. Verse vis enz past daar gewoon in, dan is het slechts een verbazend optrekken van de wenkbrauwen als je het ineens de schappen ziet liggen. Dat zijn dingen die voor mij niet in de krant of op een site als foodlog hoeft, dat kunnen ze gewoon in hun eigen folders zetten met "nieuw in het assortiment" erboven. Hier is het slechts een kanttekening voor het geval je het in de folders van de Aldi gemist mocht hebben, vind ik geen echt nieuws.
Dat is boeiend Astrid. Waarom denk je dat dit geen nieuws is? Ik vind het nl. geweldig nieuws. Maar het bericht geeft geen enkel oordeel. Toch lees jij dat er kennelijk in. Waarom boeit me mateloos.