De initiatiefnemers van de socialemediabeweging Boeren van Nederland, een diverse groep boeren die zoekt naar contact met de samenleving, lanceren vandaag hun Valentijnsactie: Let's Date. Boeren van Nederland wil boeren aanzetten om rondom Valentijnsdag te daten met iemand van buiten hun sector om in gesprek te raken over thema's die beide partijen raken. Keus te over, als je alleen al Foodlog een beetje bijhoudt.

Deze week circuleerde al een 'teaser'-filmpje in agrarische kringen, maar vandaag is ook de echte uitnodigingsfilm online gegaan. Boeren die meedoen, kunnen de uitnodiging sturen naar een buurman, burgemeester, de slager, natuurbeheerder, sportheld, directeur Natuurmonumenten, Tweede Kamerlid of supermarkteigenaar. Een gesprek aan de keukentafel kan over en weer verhelderend zijn om te horen wat er speelt en hoe we samen kunnen bouwen aan meer begrip voor elkaar.

De opdracht is eenvoudig: stuur vandaag het filmpje uit (per app, mail of via de sociale media) met een persoonlijke uitnodiging ("Doe dat positief, nieuwsgierig en maak een echte verbinding", raadt Boeren van Nederland aan. "Het is en blijft tenslotte een Valentijnsdate"). Kies een thema dat bij je past. Leg je date vast en communiceer er over op de sociale media. Boeren van Nederland suggereert alvast een aantal hashtags: #makeadate, #boerenvanNL, #boerendate, #makeafarmdate, #boerenvalentijnsdate, #valentijnsdate en simpelweg #valentijn.


Wie van de Foodloglezers houdt aan vandaag een Valentijnsdate met een boer of tuinder over?
Dit artikel afdrukken