imageDeze fles belandde per ongeluk op onze tafel. Er was een 'promo' van het spul in een supermarkt. Sindsdien is de wijn gaandeweg van de tafel aan het verdwijnen. Wat een bier!
Ik heb het over de Brasserie d'Oc en hun witbier én het bier met als toevoeging een scheutje wijn van muskaatdruiven (onze favoriet voor de lunch).

De bierbrouwerij is gevestigd aan zee, in Mèze, niet ver van de oude door de Grieken gestichte badplaats Agde. Nog dichter bij Bouzigues, met zijn oesterbaai en visrestaurant La Côte Bleue.


Het is zo'n kleine brouwerij die gaat voor kwaliteit en smaak. Authentieke smaken die een beetje raar zijn, omdat we ze niet meer gewend zijn. Het bier is troebel, ongefilterd en wordt zonder toevoegingen gebotteld. Vooral het staartje van de fles, met dépot is zalig! In Nederland is voor bierfanaten inmiddels het nodige op dit terein te vinden. Maar toch: dit moet je een keer proeven, want het is een bier dat geweldig is aan tafel. Het zijn natuurlijk wel Fransen die het maken. Niet voor niks, want Zuid Frankrijk maakt feitelijk geen zomerwijnen, noch in wit, noch een rood. Een gat in de markt dus voor mensen die die zware alcoholrijke wijnen moe zijn en iets fris willen drinken. Ik heb het inmiddels bij van alles geproefd. Conclusie: heerlijk bij van alles. Dus geen zorgen meer van het type 'wat drinken we hierbij?'

Ik gooide van de week een balletje op over de prijs van goed eten (en drinken, natuurlijk). Dit bier kost circa € 3,50 per fles van 0,75 cl. Is dat duur? Voor bier misschien wel, maar vergeleken met wijn van diezelfde prijs is het niks.

Mocht je je vakantie aan het plannen zijn, overweeg er even langs te rijden (de brouwerij doet aan rondleidingen met proeverij).
Je zult zien dat je dit keer geen wijn meeneemt, maar bier. Uit de Languedoc-Roussillon - het gebied met de grootste wijnplas ter wereld!

O ja, drink 't uit een wijnglas zoals op de foto!
Dit artikel afdrukken