Het in zwaar weer verkerende V&D lijkt de weg naar boven hervonden te hebben. In het FD laat topman John van der Ent weten dat eigenaar Sun Capital een extra kapitaalinjectie van € 47 miljoen in het warenhuis steekt en daarmee het concern uit de wurggreep van het bankenconsortium van Rabobank, ABN en ING haalt.

La Place: breed assortiment
In de nieuwe opzet van V&D krijgt de succesvolle foodformule La Place 'een hoofdrol' toebedeeld. La Place krijgt een eigen winkelcollectie, met een "breed assortiment van kookgerei en servies tot gezichtscrèmes en detoxdrankjes met verse fruit- en groentenextracten", schrijft Distrifood.

Van een verzelfstandiging van La Place is dus geen sprake meer. Wel levert La Place zijn directeurszetel in. In de nieuwe structuur krimpt de directie van V&D van 11 naar 4 directieleden.

Volgens Van der Ent krijgt V&D alle ruimte om de herstelplannen door te voeren. "Waar [Sun Capital] het meest aan heeft is een gezond V&D. Als V&D boven Jan is, is ook La Place veel meer waard. Dan gaan de multipliers lopen." De klanten hebben de weg al weer teruggevonden: "inmiddels is 98 procent van de één miljoen meest loyale klanten weer terug", aldus Van der Ent.

Fotocredits: La Place Amsterdam, Cosafarea
Dit artikel afdrukken