Zoek op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2020 naar mollen(sporen). De Zoogdiervereniging, Vroege Vogels, Natuurpunt en de Jaarrond Tuintelling organiseren de tweede editie van de mollentelling in Nederland en Vlaanderen.

Mollenmeldpunt
De meest voorkomende sporen zijn molshopen. Deze kun je bijvoorbeeld vinden in parken, weilanden en tuinen, maar ook in het bos liggen ze vaak verscholen. Houd er rekening mee dat de kans klein is dat je een levende mol, pootafdrukken of uitwerpselen ziet.

Geef je waarnemingen van 8 of 9 februari door via het speciale mollenmeldpunt of via de Jaarrond Tuintelling.

De Mol
Sinds de nieuwe Flora-en faunawet van maart 2005 is de mol niet langer een beschermd dier. Mollen kunnen goed zwemmen en klimmen. Ze gebruiken hun gangenstelsel als val voor spinnen, slakken, wormen en andere dieren. Mollen bewegen voor-en achteruit in het gangenstelsel. Wil je meer informatie over de mol? Bezoek dan de website.

Kijk voor meer informatie over de landelijke mollentelling op de website van de Zoogdiervereniging.

De Nationale mollentelling wordt mede mogelijk gemaakt door NDFF en BIJ12. De Zoogdiervereniging zet zich met haar leden en vrijwilligers in voor onderzoek naar en bescherming van inheemse zoogdieren.

Informatie
Datum: 8 – 9 februari
Tijd: 9:00 uur tot 17:00 uur
Prijs: gratis
Locatie: Heel Nederland en Vlaanderen
Dit artikel afdrukken