image
een uur geleden

Vorig jaar kochten we voor een euro of vijftien een aantal kruiden en kruidachtige groenten: salie, rucola, maggieplant, thijm, rozemarijn, peterselie, basilicum, wijnruit en oregano.

Tot ons grote plezier zijn ze na de winter vanzelf weer opgekomen nadat we ze bemest hadden met gedroogde Friese koemestkorrels. Op ons balkon tieren de hortensia's, wilgjes, laurierboompjes en buxusstruiken daar ondanks hun opgepotte bestaan al jaren weelderig door! Omdat er de laatste tijd nogal wat te doen is over de kosten van groenten (en verse kruiden nu eenmaal kostbaar zijn bij de supers en delicatessenzaken vanwege de logistieke kosten van het product): dit kost vrijwel niets en je hebt de hele zomer en een groot deel van het najaar superverse kruiden van topkwaliteit! Sterker nog, ons bleek dat ze dit 2e jaar nog smakelijker (en helemaal biologisch) zijn!

image
op de voorgrond: rucola (2 à 3 oogsten per week)


Dit kan allemaal zelfs als je alleen een balkon hebt. Je zult staan kijken hoeveel je ervan kunt oogsten als je ze een beetje ruime pot geeft en goed bemest. Bovendien: dat frisse groen staat nog leuk ook, als je er een paar petunia‚s en verbena‚s tussendoor zet.

We doen ze gewoon op brood, bij de kaas, de paté of zelfs zo bij het zelfgebakken brood met alleen goeie roomboter! Desnoods doe je er nog zo‚n likje van Aldo‚s In petto bij, in dit geval de Raddicchio en de Pesto Rosso.

Dit artikel afdrukken