Eén derde van al het eten op onze planeet wordt verspild. Dat komt neer op 1.3 miljard ton voedsel. Instock heeft als missie deze verspilling te verminderen door bewustzijn te creëren bij het grote publiek. Instock heeft restaurants in Amsterdam, Utrecht en Den Haag waar chefs koken met groente, fruit en andere producten die anders weggegooid zouden worden. Ook 'redt' Instock aardappelen en brood waar ze bier van brouwen, respectievelijk Pieperbier en Bammetjesbier. In totaal redde Instock al 800.000 kilo eten.

Maar liefst 42% van alle voedselverspilling gebeurt thuis. Omgerekend is dit 34 kilo per persoon per jaar. Als iedereen besluit geen eten meer te verspillen, redden we samen 50 miljoen kilo eten van de vuilnisbak. Dat zorgt indirect voor minder verspilling van alle energie, water, CO2-uitstoot en landgebruik. Qua geld levert het een kostenbesparing op van €213 miljoen. Goede redenen om minder voedsel te verspillen.

De Instock Challenge daagt je uit om 31 dagen creatiever om te gaan met eten. Instock helpt je en geeft tips en lekkere recepten. En heb je een duwtje in de goede richting nodig? Instock motiveert en helpt als dat nodig is.

Blijf op de hoogte via de Instock social media kanalen Facebook, Instagram en via blogs op de website. Je eigen ervaringen deel je via #instockchallenge.
Dit artikel afdrukken